EDUKATIVNE RADIONICE

Osjetite radost oblikovanja vlastitim rukama

EDUKATIVNE RADIONICE

Osjetite radost oblikovanja vlastitim rukama

Zašto edukativne radionice?

Smještaj u ruralnoj sredini (ali blizu glavnih prometnica, s dobrom prometnom vezom), okruženost prirodom, rustikalno uređenje lišeno pretencioznosti i sadržaja koji ometaju pažnju su zapravo idealno mjesto za učenje novih vještina. Radionice se mogu rezervirati za grupe koje noće u Artecu (višednevni boravak) ili su na jednodnevnim izletima. Svaka grupa može odabrati jednu radionicu dnevno (pošto su zamišljene u 2 bloka po 2 školska sata, s pauzom između). Točni termini i raspored se mogu prilagoditi željama grupe.

Od 14 godina naviše (osim radionice za izradu predmeta od piljevine)

Obrada drveta

Udruga Arteco se prvobitno razvila iz projekta koji je imao za cilj spajanje umjetnosti i ekologije kroz poticanje umjetničkog izražavanja upotrebom recikliranog drveta.

Zato smo, na temelju višegodišnjeg iskustva izrade malih predmeta i velikih skulptura razvili 4 radionice kojima posjetitelje našeg parka obučavamo vještinama oblikovanja i obrade drveta u umjetničke svrhe.

Koristimo vinovu lozu, maslinovo (i druga) drvo te smjesu od piljevine (radionica posebno pogodna za dječije ekskurzije).

Sav alat, materijal i stručno vodstvo osigurava naša udruga.

Minimalno 6 sudionika

Poslovne vještine

Osim svoje umjetničko – ekološke vokacije, udruga Arteco je jedan od pionira društvenog poduzetništva koja u svojim redovima okuplja ne samo umjetnike i zaštitnike prirode već i vješte i iskusne poduzetnike koji kroz udrugu već godinama obučavaju mlade ljude, volontere i članove drugih udruga raznim soft-skill osobnim  vještinama potrebnim za uspješnu poslovnu ili poduzetničku karijeru.

Naš park se nalazi u ruralnoj sredini, izvojen iz gradske gužve, uređen u rustikalnom stilu, okružen prirodom i ispunjen umjetnošću. Na prvi pogled je to neobično okruženje za poslovnu edukaciju. Ali baš ta različitost od uobičajene poslovne sredine i spokoj našeg okruženja probudit će fokus, originalnost i osloboditi spontanost potrebnu za usvajanje novih vještina i navika.

Edukativne radionice

Naše radionice su namijenjene jednodnevnim ili višednevnim posjetiteljima različite starosti i interesa. U svim radionicama naglasak stavljamo na praktični rad i vježbe

Obrada drveta